Novice

11. 11. 2021
Aktivnosti za izgradnjo 3. dela poti sv. Martina v Sloveniji so v zaključni fazi. Eden izmed naših partnerjev pri tem projektu je tudi Mestna občina Nova Gorica, ki je o tem objavila naslednjo novico:
"V naše kraje pa prav te dni prihajajo stopinje svetega Martina, saj se zaključujejo priprave za označitev Martinove poti – iz Vipavske doline preko Branika proti Krasu. Vabljeni po Martinovih stopinjah tudi do Grad Rihemberk, ki na martinov vikend zadnjič letos odpira vrata za obiskovalce." Več...

7. 11. 2021
V nedeljo 7. novembra 2021 smo v Brjah slovesno izročili blagoslovljeno stopinjo sv. Martina. Pot sv. Martina se vije namreč tudi skozi te prelepe kraje, kjer stoji cerkvica posvečena sv. Martinu, odkoder je sanjski pogled na Vipavsko dolino. Naš član in nekdanji direktor društva dr. Ferdinand Šerbelj, je pred časom našel zelo poškodovano sliko znamenitega umetnika Parolija o sv. Martinu in jo dal lepo obnoviti. Tako sedaj krasi glavni oltar v Brjah. Nad znamenitim prizorom delitve plašča sta še sv. Pavel in sv. Hieronim. Kako močno je slika vpeta v krajevno izročilo!